حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
تغییر کاربری‌های غیرمجاز تهدیدی جدی برای کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک مطرح کرد:

تغییر کاربری‌های غیرمجاز تهدیدی جدی برای کشاورزی

مدیر جهادکشاورزی اندیمشک با هشدار درباره تهدید جدی کشاورزی اندیمشک گفت: تغییر کاربری‌های غیرمجاز و ساخت‌ و سازهای غیرقانونی، بزرگ‌ترین چالش بخش کشاورزی است و هزاران هکتار زمین حاصلخیز را از بین برده‌اند.

محمدجعفر آفرین در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»‌؛ پیرامون تغییر کاربری غیرمجاز زمین‌های کشاورزی اظهار کرد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش‌روی بخش کشاورزی در شهرستان اندیمشک، تغییر کاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی و ساخت‌ و سازهای غیرقانونی در این زمین‌هاست؛ مسئله‌ای که به‌طور جدی تولید محصولات کشاورزی در این منطقه را تهدید می‌کند.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد طی چهار سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در منطقه چم‌گلک و حاشیه جاده کمربندی سربندر به‌طور غیرقانونی تغییر کاربری یافته‌اند. در همین راستا، بیش از ۹۰۰ باغ‌ویلا نیز بدون مجوز قانونی در این اراضی احداث شده‌ است.

مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک گفت: موضوع نگران‌کننده این است که برخی از باغ‌ویلاهای غیرمجاز موفق به دریافت مجوز از اداراتی شده‌اند که اصولاً مسئولیتی در این حوزه ندارند. همچنین، این واحدها از خدماتی مانند آب، برق و سایر امکانات بهره‌مند شده‌اند، در حالی که ساخت‌ و ساز آن‌ها خارج از چارچوب قانونی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: همچنین در مسیر جاده ترانزیتی دوکوهه نیز حدود ۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، به‌صورت غیرمجاز و با همکاری برخی ادارات، تغییر کاربری یافته و با قیمت‌های بالا به فروش رسیده‌اند. تمامی این مغازه‌ها و باغ‌ویلاها به‌صورت خارج از قانون و عرف اداری واگذار شده‌اند.

آفرین گفت: بر اساس گزارش‌ها، افرادی خاص و شناخته‌شده با اعمال نفوذ در جهاد کشاورزی، این روند غیرقانونی را به‌صورت رویه‌ای نهادینه تبدیل کرده‌اند. متأسفانه در حال حاضر برخورد قانونی با این افراد به دلیل گستردگی و تعدد تخلفات، با دشواری بسیار همراه است.

مدیر جهادکشاورزی افزود: این در حالی است که بسیاری از مسئولان سیاسی، قضایی، امنیتی و نظارتی شهرستان در جریان این تخلفات هستند و حتی بخش قابل‌توجهی از باغ‌ویلاها متعلق به کارکنان و مسئولانی است که خود موظف به برخورد با این پدیده بوده‌اند.

آفرین در راستای انجام پیگیری‌های قانونی بیان کرد: که به علت کمبود شدید نیروی انسانی و ماشین‌آلات، امکان اجرای احکام و اقدامات قضایی به‌سختی انجام‌پذیر است. علی‌رغم همکاری دادستانی محترم، عدم همراهی سایر بخش‌ها، کنترل و جلوگیری از ادامه این ساخت‌وسازهای غیرمجاز را بسیار دشوار کرده است.

وی عنوان کرد: نتیجه این روند، خارج شدن بیش از ۳ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز کشاورزی از چرخه تولید در سال‌های اخیر بوده است. پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم این وضعیت، طی دو سال آینده، بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی درجه یک شهرستان نابود شده و تبدیل به باغ‌ویلا شود.

آفرین در خصوص توقف این تخلف گفت: از همه مسئولان ذی‌ربط درخواست می‌کنم برای توقف این روند مخرب، با تمام ظرفیت به کمک این نهاد آمده و مانع از ادامه این رویه غیرقانونی شوند. همچنین انتظار می‌رود دستگاه‌های قضایی و امنیتی با مسببین این تخلفات و ادارات ارائه‌دهنده خدمات غیرقانونی، برخورد قانونی و قاطع به عمل آورند.

مدیر جهادکشاورزی افزود: طبق برآوردها، در سال زراعی گذشته، بیش از ۱۲ هزار تُن گندم از این اراضی قابل برداشت بود که به دلیل تغییر کاربری‌ها از چرخه تولید خارج شده است. بدون تردید، تغییر کاربری‌های غیرمجاز امروز به‌عنوان بزرگ‌ترین، بااهمیت‌ترین و خطرناک‌ترین چالش بخش کشاورزی شهرستان اندیمشک محسوب می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!