حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
هلال‌احمر پل میان توانمندان و نیازمندان است
سرپرست جمعیت هلال‌احمر خوزستان:

هلال‌احمر پل میان توانمندان و نیازمندان است

سرپرست جمعیت هلال‌احمر خوزستان گفت: هفته هلال‌احمر فرصتی برای تجلی نقش‌آفرینی جوانان، داوطلبان و رسانه‌ها در ترویج بشردوستی و خدمت‌رسانی به نیازمندان است.

حسن عبودی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» اظهار کرد: جمعیت هلال‌احمر حلقه اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان است و رسانه‌ها یکی از ارکان مؤثر در این کار خیر هستند که می‌توانند با اطلاع‌رسانی مؤثر، مشارکت مردمی را گسترش دهند.

وی افزود: هم‌اکنون در آستانه صد و چهارمین سال تأسیس جمعیت هلال‌احمر کشور هستیم؛ نهادی مردمی که با حمایت خیرین و در راستای اهداف بشردوستانه صلیب سرخ جهانی فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون خدمات گسترده‌ای در سطح ملی و بین‌المللی ارائه داده است.

سرپرست جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان گفت: این جمعیت بر پایه هفت اصل بنیادین شامل بشردوستی، بی‌طرفی، بی‌غرضی، استقلال، خدمات داوطلبانه، وحدت و جهان‌شمولی اداره می‌شود و تمامی فعالیت‌های آن متکی بر این اصول انسانی و جهانی است.

وی در این خصوص به وسعت فعالیت‌های جهانی اشاره کرد و افزود: جمعیت هلال‌احمر در ۱۹۱ کشور جهان با بیش از ۱۶ میلیون داوطلب فعال است. در کشور ما نیز، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار داوطلب در این مجموعه حضور دارند که نسبت آن بین یک پنجم تا یک ششم از جمعیت داوطلبان جهانی است.

عبودی گفت: هفته هلال‌احمر از ۱۸ تا ۲۴ اردیبهشت برگزار می‌شود و نخستین روز آن به خدمات داوطلبانه اختصاص دارد. در این هفته، فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و امدادی مختلفی با محوریت جوانان و داوطلبان برنامه‌ریزی شده است. این دو گروه به‌عنوان بال‌های اصلی هلال‌احمر شناخته می‌شوند و نقش حیاتی در آموزش، جذب و عملیات امدادی ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به طرح ابتکاری «نیابت» در استان خوزستان بیان کرد: این طرح ویژه، برای سالمندانی است که فرزند ندارند یا از آن‌ها دور هستند؛ در این طرح، اعضای هلال‌احمر به نیابت از فرزندان، به آن‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند. همچنین، کاروان‌های سلامت در مناطق محروم حضور یافته و خدمات پزشکی رایگان ارائه می‌دهند.

سرپرست جمعیت هلال‌احمر خوزستان در پایان به تشریح برنامه‌های هفته پیش‌رو پرداخت و گفت: اجرای طرح اهدای خون، فراخوان عضویت، استقرار ایستگاه‌های سلامت، دوره‌های آموزشی کنشگران فرهنگی و اجتماعی، صعود به قله، پایش سلامت، مانور درمان اضطراری در هویزه، ارائه ویزیت رایگان، خدمات بدون مرز، خدمات ویژه به کارگران، راه‌اندازی ۲۵ ایستگاه آموزش رایگان و تکریم خانواده شهدا از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این هفته است.

تحویل تجهیزات به ۲۴ پایگاه جاده‌ای توسط هلال‌احمر

عبودی از تحویل هزار و ۵۶۰ تجهیزات به ۲۴ پایگاه جاده‌ای در استان خبر داد و اعلام کرد: زمینی به مساحت ۴ هزار مترمربع برای توسعه پایگاه‌ها اختصاص یافته است. که با توافق صورت‌گرفته با منطقه آزاد در سوم خرداد، روند توسعه پایگاه‌ها تسریع شده و تا پایان شهریور، چهار پایگاه در شهرهای امیدیه، هویزه، باوی و مسجدسلیمان افتتاح خواهد شد.

گسترش شبکه جوانان و داوطلبان هلال احمر

وی با اشاره به ساختار سازمانی جمعیت هلال‌احمر، اعلام کرد: اعضای این جمعیت به دو گروه سنی زیر و بالای ۳۵ سال تقسیم می‌شوند. در بخش جوانان، معاونت امداد و نجات، کانون‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، غنچه‌های هلال و طلاب را تحت پوشش دارد. ۵۲۶ کانون دانش‌آموزی، ۶۸ کانون دانشجویی، ۱۳۸ کانون غنچه‌های هلال و ۳۲ کانون طلاب در استان فعال هستند.

سرپرست جمعیت هلال‌احمر خوزستان بیان کرد: در بخش داوطلبان نیز که عموماً بالای ۳۵ سال سن دارند ۳۲ هزار و ۹۰۰ عضو در حال همکاری با هلال‌احمر استان هستند. این افراد نقش مهمی در حلقه اتصال خدماتی جمعیت ایفا می‌کنند. همچنین ۱۹۶ نفر از اعضا به‌صورت تخصصی در حوزه خدمات حمایتی به اقشار نیازمند فعالیت دارند.

تقویت خدمات بهداشتی و دارویی هلال احمر

وی افزود: هلال احمر استان ۱۲ مرکز واکسیناسیون فعال دارد که حتی خدمات ویژه‌ای چون واکسینه‌کردن حجاج را نیز انجام می‌دهند. در برنامه چشم‌انداز ۱۴۰۴، ایجاد مراکز درمانی در چهار منطقه جغرافیایی استان در دستور کار است. در حال حاضر تنها یک داروخانه فعال در اهواز وجود دارد که به‌صورت تک‌نسخه‌ای خدمات دارویی ارائه می‌دهد.

کمبود دارو و تلاش برای جبران نیاز مردم

عبودی از وضعیت بحرانی دارو در کشور به‌ویژه در زمینه داروهای حیاتی مانند انسولین سخن گفت و تأکید کرد: تحریم‌ها روند تأمین دارو را مختل کرده‌اند. جمعیت هلال احمر تلاش دارد با تقویت زیرساخت‌های درمانی و دارویی، بخشی از کمبودها را جبران کرده و مشکلات مردم را کاهش دهد.

وی بیان کرد: منابع مالی جمعیت هلال‌احمر از سه بخش تأمین می‌شود: بودجه عمومی دولت برای پرداخت حقوق کارکنان، مشارکت‌های مردمی در حوادث طبیعی، و درآمدهای داخلی نظیر باشگاه‌های ورزشی. همچنین در مواقع بحران، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ نیز به جمعیت هلال احمر ایران کمک‌رسانی می‌کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!