
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان خبر داد:
بیابانزدایی در ۶۰ هزار هکتار کانون ریزگرد خوزستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: طی ۱۰ سال گذشته، طرح بیابانزدایی از ۳۵۰ هزار هکتار کانون ریزگرد استان، برای ۶۰ هزار هکتار انجام شده و اقدامات اثرگذاری برای توسعه فضای سبز و تثبیت خاک صورت گرفت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابطعمومی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان؛ جمال موسویان اظهار کرد: تا ۵۰ سال گذشته دشتهای استان بهخوبی آبیاری میشد و با توسعه مراتع و چسبندگی بیشتر ذرات خاک کمتر شاهد وقوع گردوغبار بودیم.
وی افزود: پدیده گردوغبار به دلیل اقداماتی که درگذشته باعث ازبینرفتن منابع طبیعی شد در استان رخ میدهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: هر گونه فعالیت و اقدام در استان باید بر اساس آمایش سرزمین انجام شود تا به محیطزیست آسیبی وارد نشود.
وی یکی از عوامل وقوع گردوغبار و تقویت کانونهای ریزگرد را سدسازی دانست و ادامه داد: سدسازی بر کاهش حق آب تالابها، رودخانهها و کاهش فضای سبز اثرگذار است.
موسویان تصریح کرد: از سال ۹۵ تا کنون در هفت کانون ریزگرد استان اقدامات بیابانزدایی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات پنجاه سال گذشته بهتدریج باعث تخریب مراتع و فضای سبز شده است خاطرنشان کرد: اقدامات بیابانزدایی در مدت ۱۰ سال، این میزان کاستی را جبران نمیکند.
این مقام مسئول بیان کرد: در کانونهای ریزگرد استان ۲۷ هزار هکتار کاشت نهال و ۳۱ هزار هکتار مدیریت روان آب انجام شده است.
وی با بیان اینکه انتشار ریزگردهای داخلی در استان هنوز بهصورت شدید آغاز نشده ادامه داد: ریزگردهای به وقوع پیوسته طی چند روز اخیر با منشأ خارجی بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اقدامات صورتگرفته در سالهای گذشته برای بیابانزدایی را عامل کنترل نسبی ریزگرد دانست و عنوان کرد: تا سال ۹۸ اعتبارات خوبی به طرح بیابانزدایی اختصاص داده شد و بعد از آن اعتبارات کاهش یافت به همین دلیل بیشتر در جهت حفظ فضای سبز تلاش صورت گرفت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!