حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
هوای سمی هدیه بی‌تدبیری مسئولان خوزستان
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان مطرح‌ کرد:

هوای سمی هدیه بی‌تدبیری مسئولان خوزستان

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: ریزگردها فقط یک معضل زیست‌محیطی نیستند، بلکه تهدیدی جدی برای جان مردم، امنیت غذایی و سلامت عمومی کشور هستند.

مصطفی مطورزاده در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: مسئله ریزگردها، به عنوان یکی از بحران‌های زیست‌محیطی بسیار جدی، امروز دامن‌گیر بخش بزرگی از استان‌های مرزی کشور شده و آثار مخرب آن در ابعاد گوناگون، از جمله کشاورزی، دام‌پروری، سلامت و بهداشت عمومی کاملاً مشهود است. متأسفانه در روزهای اخیر شاهدیم که تمامی تخت‌های بستری بیمارستان‌های استان بدون استثنا مملو از بیماران تنفسی شده و این امر زنگ خطر جدی برای سلامت عمومی است.

وی افزود: کانون‌های اصلی تولید ریزگردها عمدتاً در خارج از مرزهای کشور قرار دارند. در همین راستا، جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور که معاون رئیس‌جمهور نیز هست، وزیر امور خارجه، رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و کشاورزی مجلس و مجامع نمایندگان استان‌های مرزی برگزار شد. هدف اصلی این جلسه، هماهنگی بین‌دستگاهی جهت پیگیری دیپلماتیک این بحران با کشورهایی بود که منشأ شکل‌گیری ریزگردها محسوب می‌شوند؛ کشورهایی همچون عراق، عربستان سعودی، سوریه و حتی فراتر از این‌ها.

رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: دولت موظف است از طریق وزارت امور خارجه وارد مذاکره جدی با این کشورها شود تا به راه‌حلی منطقه‌ای دست یابیم. اگرچه برخی از این کشورها، مانند عراق، به دلیل مشکلات داخلی، این مسئله را در اولویت نمی‌دانند، اما ما نباید در مقابل این بحران سکوت کنیم. باید با جدیت موضوع را پیگیری کرده و اجازه ندهیم وضعیت بیش از این وخیم‌تر شود.

مطورزاده بیان کرد: در کنار عوامل خارجی، عوامل داخلی نیز بی‌تأثیر نیستند. یکی از این موارد، بحث تخصیص حق‌آبه به تالاب‌های حیاتی چون هورالعظیم و شادگان است. متأسفانه کشور ترکیه با ساخت سدهای متعدد بر مسیر رودخانه‌های دجله و فرات، عملاً حق‌آبه پایین‌دست، به‌ویژه مناطق مرزی ایران، را کاهش داده است. این موضوع ابعاد پیچیده‌ای دارد که نیازمند زمان، پیگیری و تعاملات چندجانبه است.

وی با اشاره به پروژه «کمربند سبز» عنوان کرد: از سوی دیگر، پروژه مهم «کمربند سبز» که می‌توانست به عنوان سپری در برابر ریزگردها عمل کند، به دلیل کم‌کاری برخی ادارات عملاً متوقف شده و در حالت رکود کامل به سر می‌برد. ما با همراهی جمعی از نمایندگان دغدغه‌مند در حال بررسی وضعیت اعتبارات مربوط به مهار شن‌های روان و احیای کمربند سبز هستیم. اگر در مراحل ابتدایی پیگیری‌ها نتیجه حاصل نشود، قطعاً موضوع را به تحقیق و تفحص خواهیم کشاند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!